Vi arbejder for at udbrede viden om bæredygtighed hos børn og unge i vores lokalsamfund. Vi engagerer de unge generationer ved at involvere dem i forskellige målrettede praksisnære aktiviteter, der kræver interaktion og hvor de kommer ud af klasselokalerne.Som en del af indsatsen Bæredygtighed i børnehøjde inviterer vi blandt andet lokale folkeskoleklasser på besøg, hvor elever introduceres til praksisnære problematikker og løsninger relateret til den bæredygtige udvikling. I 2023 fik vi besøg af over 90 elever, der gennemførte et af vores læringsforløb, der var udarbejdet målrettet til at øge elevernes forståelse af bæredygtighed og styrke deres kompetencer i alt fra paratviden, problemløsning og innovation inden for den bæredygtige dagsorden.Vi tilbyder forskellige læringsforløb til folkeskoleklasser i Viborg Kommune, som klasserne selv kan vælge imellem. Forløbene belyser adskillige temaer inden for bæredygtighed i byggebranchen, blandt andet:
Skovrejsning og plantning af træer
Byggepladsbesøg med fokus på sikker og sund byggeplads
Cirkulær økonomi med fokus på genanvendelsesmuligheder for byggeaffald
Biodiversitet og kreativ byggeworkshop med opførelse af insekthoteller
Derudover deltager vi som standeholder til Den Grønne Festival, hvor vi giver vores byggeaffald nyt liv, alt imens vi udbreder viden om biodiversitet og genbrug til børn og unge.
I 2023 deltog vi som dommere til innovationskonkurrencen Projekt Edison, hvor børn og unge skulle udvikle innovative ideer og projekter til at fremme bæredygtighed. Som dommer blev vi præsenteret for børnenes løsningsforslag og tilbød vejledning og konstruktiv feedback.
Vi tror på, at vi kan opnå mere ved at samarbejde med de helt rigtige partnere. Derfor indgår vi partnerskaber med andre virksomheder, organisationer og kommuner for at fremme en bæredygtig dagsorden. Sammen kan vi skabe synergieffektiver ved at spille hinanden stærke og drage nytte af hinandens styrker. Når vi opretter et partnerskab, er det afgørende, at samarbejdet skaber værdi for alle parter.
Vi værdsætter vores partnere højt og prioriterer vores tid til at værne om vores fælles initiativer.
Børneulykkesfonden (Legeheltene og Kreaheltene)
Kulturkiosken
Børneulykkesfonden er en nonprofitorganisation, der arbejder for at øge børns trivsel, sundhed og sikkerhed i Danmark. Gennem Børneulykkesfondens indsatser Legeheltene og Kreaheltene skaber de glæde, trivsel og udvikling for langtidsindlagte, kronisk syge og udsatte børn på de danske hospitaler.
I 2023 deltog vi for første gang i en sommerlejr for syge børn og deres familier i samarbejde med Børneulykkesfonden. Vi arrangerede en kreativ byggeworkshop, hvor hver familie byggede et insekthotel af overskydende byggematerialer, vi havde indsamlet fra vores byggepladser. I 2024 er vi medarrangør for endnu en sommerlejr, hvor vi både deltager i planlægningen, men også deltager som ”frivillige” på alle lejrens fire dage.
Siden 2022 har vi arrangeret og afholdt et velgørenhedsløb til fordel for Børneulykkesfondens indsats Legeheltene på de danske hospitaler. I 2022 og 2023 deltog mere end 100 børn, familier og medarbejdere og bidrog til at samle penge ind og skabe opmærksomhed for Legeheltenes vigtige og meningsfulde arbejde.
I december måned 2023 afholdte vi for første gang Heltejul, hvor vi inviterede børn og deres familier til et hyggeligt julearrangement. I samarbejde med børnene, gav vi vores byggeaffald nyt liv som julepynt, mens vi spiste æbleskiver og julesnolder. Vi sluttede dagen af med fint besøg af julemanden, der delte gaver ud til alle børnene, sponsoreret af LEGO.
Comeback Woodshop er et initiativ, der hjælper udsatte, kriminalitetstruede og marginaliserede unge mænd tilbage på rette vej gennem snedkerinspireret arbejde med genbrugstræ. I 2022 begyndte vi at indsamle overskydende byggematerialer fra vores byggepladser, særligt træ. I 2024 indgik vi et partnerskab med Comeback Woodshop, hvor vi donerer en del af dette træ til. Træet bruges til bl.a. at bygge bænke, plantekasser og stakit. Samtidig opkøber vi deres færdige produkter og støtter de unge mænds gode arbejde.
FN17 Business er en organisation, der arbejder for at understøtte virksomheder i Viborg Kommune og skubbe erhvervslivet i en mere bæredygtig retning. Som partner i FN17 Business arbejder vi for at udbrede ESG-dagsordenen og bæredygtighed i erhvervslivet i Viborg Kommune. Vi vidensdeler på tværs af virksomheder og organisationer og samarbejder med FN17 Business om at skabe inspiration, engagement og forpligtelser inden for den bæredygtige dagsorden i lokalområdet.
Kulturkiosken er et socialt initiativ, der faciliterer kulturfremmende aktiviteter og skaber fællesskaber på tværs af sociale lag, alder og baggrund. Gennem vores partnerskab med Kulturkiosken afholder vi målrettede læringsforløb for folkeskoleelever, der introduceres til praksisnære aktiviteter relateret til den bæredygtige dagsorden. Derudover donerer vi materialer til Kulturkiosken, som kan anvendes til forskellige kreative projekter og initiativer. I 2023 samarbejdede vi med en håndfuld frivillige fra Kulturkiosken og byggede insekthoteller, der efterfølgende blev doneret til børnene på Børnehospice Strandbakkehuset, som de pyntede og malede med hjælp fra Kreaheltene fra Børneulykkesfonden.
I samarbejde med nonprofitorganisationen, Klimatræ, bidrager vi til skovrejsning for at sikre skovfredning og øge biodiversiteten i den danske natur. I 2022 tog vi en beslutning om at plante minimum fem træer for hver bolig, vi afleverer. Det blev til 500 træer i 2022 og mere end 1300 træer i 2023. Alle træerne plantes af frivillige ildsjæle, der sikrer træernes vækst og overlevelse i de første par år. Vi giver derudover et træ i gave til nye ansatte samt til fødselsdage og jubilæum.